یکی از کارهای مهم احمد طوسی، تألیف کتاب های علوم تجربی دوره راهنمایی و کتاب راهنمای معلم بود. این کتابها با این هدف تنظیم شد که هر دانش آموز یک پژوهشگر شود و جامعه به تولید علم برسد.
معتمدی گفت: وی در دوره لیسانس در دانشسرای عالی پای درس دکتر محمدباقر هوشیار و دکتر عیسی صدیق و استادان بنام علم شیمی نشست. از هوشیار، اصول و اثر آموزش و پرورش در جامعه را آموخت؛ از صدیق، تاریخ آموزش و پرورش را فراگرفت و به واسطه دیگر استادان با علم و عمل تجربی آشنایی یافت.
به گفته معتمدی، خواجه نصیر طوسی زمانی کار تدریس را با عشق و علاقه آغاز کرد که روش تدریس را میشناخت، بر مفاهیم علمی درس شیمی، تسلط و در کار علم و آزمایش مهارت داشت. او الهامبخش و عاشق دانشآموزان بود و در میان همکارانش، محبوب و مشهور.
نویسنده «تاریخ علم در ایران» با اشاره به فرایند تحول نظام آموزش و پرورش در دهه سی در ایران تشریح کرد: در اواخر دهه سی با توجه به پرتاب ماهواره ها از سوی اتحاد جماهیر شوروی تحولی در آموزش و پرورش بعضی کشورها به وجود آمد که در آموزش و پرورش ایران نیز موثر بود و سبب شد که سازمان کتابهای درسی پایهگذاری شود و نظام آموزشی ایران تغییر کند. این سازمان علمی، نیاز به افراد آگاه و آشنا با مسائل ایران داشت و احمد خواجه نصیر طوسی یکی از این افراد بود که به سازمان دعوت شد؛ سازمانی که هیات امنای آن دکتر پرویز ناتل خانلری، پروفسور محمدتقی فاطمی، دکتر محمود بهزاد، دکتر ضیائی و رضا اقصی و کارشناسان آن شهید دکتر محمدحسین حسینی بهشتی، غلامرضا عسجدی و هوشنگ شریف زاده بودند.
وی گفت: خواجه نصیر به عنوان معاون این سازمان کوشش کرد کتابهای درسی ایران را با توجه به سنن مذهبی، علمی، فرهنگی، ملی و نیازمندی های حال و آینده کشور بر مبنای آخرین و صحیح ترین اطلاعات علمی و متناسب با اصول تعلیم و تربیت و استعداد دانش آموزان در سالها و مراحل مختلف تحصیلی آماده کند. این سازمان توانست با مدیریت محمود بهزاد و معاونت احمد طوسی سر و سامانی به کتابهای درسی بدهد.
معتمدی گفت: یکی از کارهای مهم وی و همکارانش تألیف کتاب های علوم تجربی دوره راهنمایی و کتاب راهنمای معلم بود؛ یعنی نخستین کتاب راهنمای معلم را وی با همراهی محمود بهزاد به رشته تحریر درآورد. این کتابها با این هدف تنظیم شد که هر دانش آموز، یک پژوهشگر شود و جامعه به تولید علم برسد.
این استاد فقید مدتی را نیز در دانشگاه آزاد ایران کار کرد و کتاب «آشنایی با علم» را در آن دوران نگاشت.
گفتنی است، احمد طوسی -که همه عمر را با عزت و سلامت نفس در خدمت آموزش و پرورش به ویژه ترویج علم گذاشت- در پایان عمر به بیماری کرونا مبتلا و در بیمارستان فیروزگر تهران بستری شد و با وجود مراقبت دلسوزانه پزشکان و پرستاران، چشم از جهان فرو بست. این جان بی قرار در نخستین روز مردادماه و در کنار نام آوران این کهن بوم و بر آرام گرفت.